Asiantuntija halusi eristää ihmiset koronan aikana – kerskaili nyt juhlineensa samaan aikaan salaorgioissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

New Yorkin entinen koronaneuvonantaja, tohtori Jay Varma, on kerskaillut piilokameran kuvatessa juhlineensa salakapakoissa ja huumehuuruisissa orgioissa pandemian sulkutilan aikana. Hän oli se henkilö, joka kehotti lapsia opiskelemaan kotona, tuhansia yrityksiä sulkemaan ovensa ja pakotti tietyn alan työntekijät rokottautumaan tai irtisanoutumaan.

Pandemia tuli ja meni, mutta jälkipyykki on vasta alkanut. Julkisuuteen on paljastunut viime viikkoina yhä enemmän viruksen hallintaan ja torjuntaan liittyviä väärinkäytöksiä. Yksi niistä liittyy New Yorkin virallisen neuvonantajan salaiseen elämään, jossa hän pakotti ihmiset eristäytymään, mutta vietti itse railakasta vapaa-aikaa.

– Minun täytyi olla ankara, koska johdin koko COVID-käytäntöä New Yorkin kaupungissa, Varma kertoi salaa kuvatussa videomateriaalissa.

– Kävimme itse esimerkiksi salaisissa bileissä Wall Streetin pankin alla. Otimme huumeita ja olimme onnellisia, koska en ollut juhlinut 1,5 vuoteen, hän tunnusti ja myönsi, että olisi joutunut liriin, jos joku ulkopuolinen olisi saanut tietää asiasta.

Varma kerskui myös roolistaan kaupungin palveluksessa, kuinka hän oli mukana televisiossa esitetyissä tiedotustilaisuuksissa ja oli yksi niistä, jotka vakuuttivat kaupungin johtajistoa ottamaan käyttöön rokotepakon ja koronapassin koko New Yorkin alueella. Tiedossa ei ole, noudattiko hän itse kyseistä ohjetta. Sen sijaan hän varasi hotellihuoneen lähipiirinsä orgioita varten rajoituksista välittämättä.

– Kohtasimme vuosisadan suurimman kansanterveyskriisin, tärkein prioriteettimme oli pelastaa ihmishenkiä, ja jokainen tehty päätös perustui parhaaseen saatavilla olevaan tieteeseen, jonka avulla yritettiin pitää newyorkilaiset turvassa, hän puolusteli videoskandaalin jälkeen New York Postin mukaan.

Samaan aikaan kun Varma juhli salabileissä, niin tavalliset newyorkilaiset kärsivät sulkutilasta ja menettävät toimeentulonsa. Ihmiset eivät saaneet hyvästellä kuolevia omaisiaan, lapset joutuivat käymään koulua tietokoneella ja lopettamaan harrastuksensa.

Yli 9.000 newyorkilaista kaupungin työntekijää ja 1.400 sairaanhoitajaa irtisanottiin, koska he eivät halunneet noudattaa rokotepakkoa. Manhattanilla suljettiin pysyvästi yhteensä 5.000 yritystä. Laskua maksetaan edelleen ja nyt on tullut aika selvittää, missä vaiheessa kaikki meni pieleen. Varma on yrittänyt teilata skandaalin ja pitää sitä ääripoliittisena hyökkäyksenä. Koronatoimia pidetään yleisesti ylimitoitettuina, sillä tilastojen valossa voitiin päätellä jo varhain, että virus on hengenvaarallinen lähinnä vain vanhuksille ja monisairaille.

– Riskiryhmään kuuluvat yli 60-vuotiaat, raskaana olevat tai henkilöt, joilla on perussairauksia, kuten liikalihavuus, diabetes tai sydänsairaus. Useimmilla COVID-19-tartunnan saaneista ihmisistä on oireeton tai lievä tai keskivaikea hengitystiesairaus, ja he voivat toipua ilman erityishoitoa, Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus vahvistaa.