Suomalaisnainen kävi kaikissa maailman maissa – upea matkakertomus

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Anna-Katri Räihä on tehnyt historiaa matkustamalla yksin maailman kaikkiin 197 maahan. Nainen kertoo tästä saavutuksestaan hänen uutuuskirjassaan Menolippu kaikkialle – Yksinmatkaajan käsikirja.

Räihä ei ollut alun perin intohimoinen reissaaja, vaan rohkaistui lähtemään ensimmäiselle soolomatkalleen vasta 20-vuotiaana hääsuunnitelmien kariuduttua. Vaikka yksin matkustaminen pelotti häntä aluksi, ensimmäinen matka Thaimaahan muutti kaiken, ja siitä alkoi hänen matka maailman ääriin.

Kirjassaan Anna-Katri kertoo paitsi omista ainutlaatuisista kokemuksistaan, antaa myös käytännön vinkkejä yksinmatkailuun ja turvallisuuteen. Hänen matkansa ovat vieneet hänet muun muassa Kolumbian sademetsistä Afganistanin vuoristoon ja Vanuatun tulivuorisaarelle. Matkat ovat opettaneet Räihälle itseluottamusta ja selviytymistaitoja, joita hän nyt jakaa inspiroidakseen muita toteuttamaan omat reissuhaaveensa.

Vaikka Anna-Katri on saavuttanut harvinaisen merkkipaalun, hän ei ole ainoastaan seikkailija, vaan myös tiedostava matkailija. Ympäristökonsulttina työskentelevä Räihä korostaa vastuullisuuden merkitystä matkailussa. Hänen kirjansa ja sosiaalisen median tilinsä tarjoavat syvällisiä näkökulmia matkailun eettisyyteen sekä upeita tarinoita maailman kaukaisimmista kolkista. Kirja julkaistaan 10. lokakuuta.

Anna-Katri Räihä, Otava kustannus