Pelivideoistaan tunnettu Skyrim-mummo eläkkeelle – kertoo kyllästyneensä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Shirley Curry tunnetaan lempinimellä Skyrim Grandma, eli Skyrim-mummo. Nykyään 88-vuotias nainen on herättänyt vuosien ajan ihastusta Youtube-videoillaan, joissa hän viettää aikaa Elder Scross: Skyrim -pelin parissa. Hänen Youtube-kanavallaan on yli miljoona tilaajaa.

Nyt Curry on kertonut vetäytyvänsä eläkkeelle pelivideoiden tekemisestä. Skyrim-mummo kertoi Youtubessa julkaisemallaan videolla ikänsä painavan jo päälle. Hän kertoo kyllästyneensä jo pelivideoihin.

– Vietän suuren osan ajastani tietokoneen äärellä. Viime aikoina, ehkä viimeisen kuukauden aikana, olen katsellut tietokonettani ja miettinyt, että tänään pitäisi tehdä pelivideo. Joka kerta pudistan päätäni ja totean, etten halua, Curry avautui.

Curry aikoo jatkossa keskittyä tilkkutäkin tekemiseen, lukemiseen ja mahdollisesti jopa kirjan kirjoittamiseen. Hän aikoo kuitenkin jatkaa myös videoblogin pitämistä. Niiden sisältö tulee keskittymään pelaamisen sijaan edeltä mainittuihin harrastuksiin.

Curry innostui pelaamisesta vuonna 1996 Civilization 2 -pelin ansiosta. Hän alkoi julkaisemaan Skyrim-pelivideoita vuonna 2015. Elder Scross -pelisarjan julkaisija Bethesda Softworks on luvannut sisällyttää Curryyn perustuvan hahmon sarjan seuraavaan osaan.