Meta esitteli kehittyneitä lisätyn todellisuuden laseja – ovat liian kalliita myytäväksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin emoyhtiö Meta on esitellyt kehittynyttä teknologiaa edustavia Orion-älylasejaan. Prototyypin asteella olevia lisätyn todellisuuden laseja on vielä turha odottaa myyntiin, sillä niiden valmistuskulut ovat toistaiseksi liian korkeat.

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg esitteli Orion-laseja yhtiön vuosittaisessa konferenssissa. Lasit mahdollistavat esimerkiksi median, pelien ja viestimien heijastamisen kantajan näkökenttään. Zuckerbergin luotto älylaseihin on niin vahva, että hän jopa julisti niiden korvaavan tulevaisuudessa älypuhelimet.

The Verge -sivuston mukaan Orion-lasit on varustettu Micro LED -projektoreilla, jotka heijastavat kuvan suoraan silmien eteen linssien aaltoputkien avulla. Linssit on valmistettu muovin tai lasin sijaan piikarbidista materiaalin kestävyyden ja kevyen painon vuoksi. Varsinaisten lasien lisäksi Orionin laitteistoon kuuluvat keskusyksikkö ja käden liikkeitä tunnistava ranneke.

Metan tarkoituksena on The Guardianin mukaan tuoda lisätyn todellisuuden lasiensa ensimmäinen sukupolvi valittujen kehittäjien käyttöön vielä tämän vuoden aikana. Tavoitteena on, että lisätyn todellisuuden lasit saapuvat kuluttajien saataville vuonna 2027.