Satokausi oli hyvä: Syö kotimaiset omenat kuorineen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalainen omenasato on ollut hyvä ja kotimaisia hedelmiä on mahdollista ostaa pitkälle kevääseen. Suomalaista omenaa ei kannata kuoria, sillä siinä on runsaasti kuituja ja terveylle hyödyllisiä hivenaineita. Omenoissa ja etenkin niiden kuoressa on luonnollisia fytokemikaaleja.

Fytokemikaalit edesauttavat elimistöä suojautumaan syöpää ja sydäntauteja aiheuttavilta vapailta radikaaleilta. Kuoren sisältämillä kuiduilla on myös tunnetusti myönteinen vaikutus suoliston toimintaan. Kotipuutarhojen omenasato on tänä vuonna ollut erittäin runsas.

– Kotimaisen hedelmän voi aina turvallisesti syödä kuorineen. Ja se onkin kuorimatta paras, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta kannustetaan.