Elokapinan lakkautus etenee eduskuntaan – aloitteelle valtaisa kansansuosio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rikollisiin tekoihin viime vuosina toistuvasti syyllistynyt Elokapina-järjestö sotki aiemmin tällä viikolla eduskunnan pylväitä punaisella maalilla, jota ei ole saatu pestyä pois maalin imeydyttyä pylväiden saumakohdissa huokoiseen kiveen. Nyt moni suomalainen haluaa järjestön lakkauttamista ja määrittelemistä järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Asiaa koskeva kansalaisaloite julkaistiin torstaina, ja se sai ennennäkemättömän suuren suosion. Aloite nimittäin ylitti jo perjantaina iltapäivällä eduskunnan käsittelyyn vaadittavan 50 000 allekirjoituksen rajapyykin. Kahdessa vuorokaudessa, eli lauantaina aamupäivällä, on näillä hetkillä ylittymässä myös 80 000 allekirjoituksen raja.

– Elokapinan kansalaistottelemattomuus on mennyt viime aikoina todella pahasti yli ja alkuperäinen tarkoitus toimia ympäristön hyväksi on jäänyt rikollisen toiminnan varjoon. Yhteiskunta ei voi hyväksyä rikollista toimintaa ja katsoa asioita sormien läpi ”ilmastohätätilan” vuoksi. Elokapina kuormittaa viranomaisten vähäisiä resursseja laittomalla toiminnallaan. Elokapina on täysin rinnastettavissa järjestäytyneeseen rikosllisryhmään, jossa kokoonnutaan yhteen rikosten tekemistä varten, kansalaisaloitteessa perustellaan.

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa tästä.

Kansalaisaloitteen perusteluissa todetaan lisäksi sananvapauden ja mielenosoittamisen olevan erittäin tärkeitä demokraattisessa yhteiskunnassa. Samalla kuitenkin korostetaan, että niiden tulee tapahtua olemassaolevia lakeja ja normeja kunnioittaen.

Toinen suuren suosion viime päivinä saanut kansalaisaloite on Yle kuriin nyt! -aloite, joka on sekin saanut viidessä päivässä jo yli 42 000 allekirjoitusta. Kansalaisaloitteessa vaaditaan, että Yleisradio osallistuu tiukempiin taloudellisiin sopeutustoimiin ja että sen lakisääteiset tehtävät rajataan tarkemmin vastaamaan kansalaisten tahtoa ja yhteiskunnan tarpeita. Lisäksi Yleisradiolta vaaditaan vastuullisuutta verovarojen käytössä. Aloitteen voi allekirjoittaa tästä.