IL: Sudet liikkuvat nyt asutuksen lähellä: ”Ei ole normaalia”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime viikkoina esimerkiksi Lempäälässä ja Kirkkonummella on tehty poikkeuksellisen paljon susihavaintoja, mikä on herättänyt paikallisissa asukkaissa huolta. Kirkkonummella on havaittu susilauma, joka liikkuu läheisesti asutuksen tuntumassa. Paikallinen riistanhoitoyhdistys on todennut, että susien käytös ei ole normaalia, sillä ne lähestyvät ihmisiä ja tulevat pihoihin.

Iltalehti kertoi erään perheen kokeman jännittävän tilanteen, kun susi alkoi seurata heitä iltalenkillä Masalassa. Tämä oli osa kolmen tai neljän suden laumaa, joka on asettunut asumaan pienen metsikön alueelle asutuksen ja vilkkaan autotien väliin. Alueella on myös kouluja ja päiväkoteja, mikä lisää huolta asukkaiden keskuudessa.

Kirkkonummen riistanhoitoyhdistyksen mukaan susihavainnot ovat lisääntyneet merkittävästi, ja tilanteeseen haetaan nyt ratkaisua. Poliisi on tietoinen asiasta ja nyt harkitaankin toimenpiteitä, kuten susien karkottamista alueelta. Tilanne on poikkeuksellinen, koska susien pelottomuus ihmisiä kohtaan on huolestuttavaa.