Tampereen Tullikamarin tapahtumat tauolle – tiloissa alkaa remontti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen tunnetuimpiin keikka- ja tapahtumapaikkoihin kuuluva Tullikamari sulkee ovensa toistaiseksi ensi vuoden alussa. Tullikamarissa alkaa remontti, jonka seurauksena taloa hallinnoiva Tampereen Kulttuurikamari Oy väistyy kiinteistöstä. Viimeiset keikat ja yökerhoillat järjestetään joulukuussa 2024.

– Perusparannus on välttämätön, jotta kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus voi palvella tamperelaisia myös tulevaisuudessa. Väistymme urakan tieltä, mutta toimintamme jatkuu entistä laajempana naapurissa sijaitsevalla Tavara-asemalla, kertoo Tampereen Kulttuurikamarin hallituksen puheenjohtaja Tero Viikari tiedotteessa.

Vuonna 1901 valmistuneen Tullikamarin omistaa Tampereen kaupunki. Kaupunki arvioi perusparannuksen kestävän noin kaksi vuotta. Tullikamari on auki vuoden 2024 loppuun asti, ja toistaiseksi viimeistä yökerhoiltaa juhlitaan uudenvuodenaattona 31. joulukuuta.

Tampereen Kulttuurikamarin toiminta siirtyy hiljalleen Tavara-asemalle jo syksyn aikana. Keikkojen lisäksi Tavara-asemalle siirtyvät myös yökerhoillat, kuten Hang The DJ, Big Pop ja Meininkidisko.