Helsinki-Vantaalla valtava ruuhka – matkatavaran jakelussa häiriö

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasemalle kehkeytyi torstaiaamuna mittava ruuhka. Sen taustalla on matkatavaran jakelujärjestelmässä ilmennyt häiriö. Finavian tiedotteen mukaan häiriö on hidastanut lähtevän matkatavaran käsittelyä.

Matkatavaran kuljetinjärjestelmän tietotekninen häiriö alkoi noin kello 4 aamulla. Matkatavaroiden käsittelyyn syntyi merkittävä viive, jonka seurauksena lähtöselvitys on hidastunut ja matkatavaroita on jopa jäänyt lennoilta. Lentoasemalla otettiin lopulta käyttöön varajärjestelmä.

Torstaiaamuna julkaistun tiedotteen mukaan tilanteella on vaikutuksia kaikkiin lähteviin matkustajiin, joilla on mukanaan ruumamatkatavaroita. Tärkeimmät asiat, kuten lääkkeet, suositeltiin pakkaamaan käsimatkatavaroihin sääntöjen mukaisesti. Mikäli ruumamatkatavarat eivät saavu perille, tulee yhteyttä ottaa omaan lentoyhtiöön.

Pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustavat ja lähtöselvityksen ennakkoon tehneet voivat siirtyä lentoasemalla suoraan turvatarkastukseen. Finavian mukaan ongelmaa korjataan parhaillaan. Yhtiö pahoittelee viasta matkustajille koituvaa haittaa.