Sääennusteessa taas uusi käänne – edessä sateisia päiviä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen povattiin aiemmin kylmää lokakuuta, mutta nyt ennuste on ottanut toisenlaisen suunnan. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen ennusteen perusteella lokakuu jatkuu ainakin osassa maata melko lämpimissä, mutta sateisissa merkeissä.

– Aiemmassa kuukausiennusteessa Euroopan itäosassa oli laaja lämpimän sään alue ja Suomi jäi matalapaineiden reitin kylmemmälle puolelle. Nyt uudessa ennusteessa matalapaineiden reitti on liikahtanut hieman kohti länttä ja pohjoista, joten lämpimämpi ilma pääsee Suomeen asti, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.

Ennusteen mukaan Suomi jakautuu 7. lokakuuta alkavalla viikolla hieman lämpimämpään etelä- ja keskiosaan ja keskimääräistä viileämpään Lappiin. Päivälämpötila voi käydä etelässä jopa 15 asteen tienoilla. Alkuviikon jälkeen sää muuttuu sateiseksi.

– Osa sateesta voi viikon aikana tulla lumena tai räntänä ainakin Lapissa ja Koillismaalla. Iso osa Suomen sateesta tulee kuitenkin vetenä, Latvala kertoo.

Myös 14. lokakuuta alkavalla viikolla etelässä saattaa olla hieman keskimääräistä lämpimämpää ja Lapissa puolestaan viileämpää. Ennuste on kuitenkin tässä vaiheessa vielä epävarma.