Poliisioperaatio Espoossa – asunnosta löytyi äänikranaatti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Espoossa todistettiin sunnuntaina poliisioperaatiota. Sen taustalla oli räjähde-epäily Olarin kaupunginosassa. Poliisi otti tehtävän yhteydessä kiinni noin 30-vuotiaan miehen. Hätäkeskus sai sunnuntaiaamuna ilmoituksen Kuitinkadulla sijaitsevasta asunnosta.

Ilmoituksen teki kyseisessä asunnossa asuva mies. Poliisi epäili havaintojensa perusteella asunnossa olevan räjähteitä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan tehtävään osallistui useita pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Paikalla oli muun muassa poliisin räjähteisiin erikoistunut henkilökunta. Asukas ei poistunut asunnosta poliisin käskyistä huolimatta.

Poliisi otti miehen kiinni asunnosta hieman ennen kello. Asunnosta löytyi äänikranaatti. Lisäksi asunnossa oli poliisin mukaan vaarallinen sähköviritelmä, joka aiheutti sähköiskun tai tulipalon riskin. Poliisi epäilee miestä tällä hetkellä vaaran aiheuttamisesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja räjähderikoksesta.

Äänikranaatti on lamauttavaksi tarkoitettu ase. Äänikranaatteja ei ole suunniteltu tappavaksi, mutta sellainen voi voimakkaan äänensä vuoksi aiheuttaa kuulovaurion.