Kuningas Charles ottaa taukoa syöpähoidoista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuningas Charles aikoo panna syöpähoitonsa tauolle, jotta voi lentää ensi viikolla viralliselle kiertueelle Australiaan ja Samoaan. Monarkin ja hänen vaimonsa kuningatar Camillan on määrä aloittaa vierailu 18. lokakuuta.

Syöpää sairastava 75-vuotias kuningas palaa hoitojen pariin valtiovierailujen jälkeen. Lääkäreiden mukaan hoitotauko on lääkäreiden myöntämä. Charlesilla diagnosoitiin helmikuussa syöpä eturauhassairauden leikkauksen jälkeen.

Kuningasta pidetty riittävän terveenä Australian vierailua ja Samoan matkaa varten. Kuningaspari tapaa Australian pääministerin Anthony Albanesen Canberrassa ja sen jälkeen he laskevat seppeleen Australian sotauhrien muistoksi pystytetylle monumentille. Kuninkaalliset vierailevat myös ikonisessa Sydneyn oopperatalossa.

Charles ja kuningatar matkustavat myöhemmin Samoalle Kansainyhteisön hallitusten päämiesten kokoukseen. Tapaaminen on Charlesille ensimmäinen sen jälkeen, kun hänestä tuli Kansainyhteisön johtaja kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen syyskuussa 2022. Matka kestää 11 päivää.