Asianajaja väittää: Diddy ei ole ainoa – julkkikset ostavat nyt uhrejaan hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Asianajaja Tony Buzbee edustaa yli 120 Sean “Diddy” Combsin väitettyä uhria meneillään olevassa seksuaalirikosten skandaalissa. Buzbee kertoi TMZ:lle, että hänen yrityksensä haastaa muitakin eturivin julkkiksia oikeuteen, mutta antaa heille ensin mahdollisuuden sopia asioista oikeussalin ulkopuolella.

Toisin sanoen asioista sovitaan rahallisilla korvauksilla. Buzbeen mukaan jotkut julkkikset maksavat mielellään uhreille välttääkseen nimensä kytkeytymisen Sean ”Diddy” Combsiin liittyvissä syytöksissä. Lisäksi uhrit pääsevät helpommalla, kun heidän ei tarvitse osallistua korkean profiilin oikeudenkäyntiin ja mediamylläkkään.

– Yritämme sovitella nämä asiat ilman julkista oikeudenkäyntiä, ja olemme ratkaisseet asiat jo joidenkin henkilöiden kanssa, joista osasta olet saattanut kuulla ennenkin, Buzbee sanoi Daily Mailille.

Buzbee nostaa erikseen joukon kanteita, joista 25 koskee pelkästään alaikäisiä uhreja. Hän aikoo paljastaa kaikki, jotka eivät suostu sovitteluun. Vaatimuskirjeitä on lähetetty useita. Asianajajan mukaan vaikenemiskulttuuri on ongelmallinen, eli monet tiesivät mitä tapahtui, mutta ei puuttunut siihen.

– Jos olit samassa huoneessa, osallistuit tai näit sen tapahtuvan, etkä sanonut mitään tai olet auttanut peittelemään sitä, niin mielestäni sinulla on ongelma, asianajaja sanoi, ja lupasi paljastaa nimet myöhemmin tarvittaessa.