Juoppohullun päiväkirja pelasti miehen hengen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Juha Vuorisen kirjallinen ura alkoi Juoppohullun päiväkirja -blogista, jonka pohjalta toteutettiin lopulta kokonainen kirjasarja. Ensimmäisen kirjan ilmestymisestä on nyt kulunut 25 vuotta, mutta aiheet ovat ajattomia edelleen. Ennen tosin sai puhua asioiden oikeilla nimillä ja ääneen.

Juoppohullun päiväkirjassa seurataan nuoren miehen, Juha Bergin, sekä hänen ystäviensä viinanhuuruista elämää ja heidän kommelluksiaan. Berg on 31-vuotias rapajuoppo Helsingin Kalliosta. Hän on valmis ratkomaan riidat puhumalla nyrkeillään, nauttii sekalaisista seksisuhteista ja tietenkin alkoholista, johon rahat revitään vaikka pulloja keräämällä.

Vuorinen on saanut teoksestaan runsaasti palautetta, joista mielenpainuvin on Ruotsissa asuvalta suomalaismieheltä. Mies oli harkinnut itsemurhaa syvän masennuksen vuoksi, minkä vuoksi oli etsinyt netistä ohjetta alkoholin ja lääkkeiden tappavalle yhdistämälle. Hän oli sattumalta löytänyt Juoppohullun päiväkirjan.

– Tekstiä lukiessaan hän oli nauranut ensi kertaa seitsemään vuoteen, ja lopulta vetänyt wc-pöntöstä alas hankkimansa pillerit ja viinan. Tämä palaute sydämessäni olen elänyt ja elättänyt perheeni 25 vuotta, Vuorinen kertoo.