Lähdössä Helsinki-Vantaalta? Yksi asia täytyy nyt muistaa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyslomasesonki on alkamassa Suomessa. Tämä näkyy muun muassa ruuhkina lentoasemilla. Finavian mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla syyslomasesongista odotetaan vilkasta.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta matkustaa syyslomalla keskimäärin 50 tuhatta matkustajaa päivässä. Lähteviä matkustajia on päivittäin noin 28 tuhatta. Kasvua matkustajamäärissä on noin 8 prosenttia vuoden 2023 syyslomaan verrattuna.

Finavian tiedotteessa matkustajia suositellaan tutustumaan nesteiden ja matkatavaroiden pakkausohjeisiin ennen lentoasemalle saapumista. Yksittäisten tuotteiden pakkausohjeet voi tarkistaa Finavian verkkosivujen hakukoneesta. Sivuilla on myös pilottivaiheessa oleva osio, joka näyttää turvatarkastuksen ennustetun jonotusajan.

Syyslomaliikenne käynnistyi keskiviikkona 9. lokakuuta. Eniten lähteviä matkustajia on torstaista sunnuntaihin 10.-13. lokakuuta. Matkustajaliikenne on vilkasta päivittäin myös seuraavalla viikolla.

Lentoasemalle on syytä saapua hyvissä ajoin, erityisesti vilkkaimpina sesonkeina. Syyslomaviikoilla lähteviä matkustajia on eniten aamuisin kello 5-8 välillä ja iltapäivisin kello 14-18.