Metsäkylpyjä kannattaa harrastaa syksyllä – täydellinen tapa rentoutua

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syksy on monelle muutosten aikaa. Uudet opinnot ja projektit käynnistyvät ja arki täyttyy aikatauluista ja velvoitteista. Tällaisessa tilanteessa mielen rauhoittaminen ja stressinhallinta ovat erityisen tärkeitä. Yksi tehokas ja luonnonmukainen tapa rentoutua syksyn kiireessä on metsäkylpy, joka tarjoaa täydellisen vastapainon hektiselle elämälle.

Metsäkylpy, eli shinrin-yoku, on alun perin Japanista lähtöisin oleva harjoitus, jossa metsän rauhoittavaa ilmapiiriä hyödynnetään rentoutumiseen. Tämä voi tarkoittaa yksinkertaisesti luonnossa oleilua ja ympäristön aistimista ilman mitään häiriöitä. Syksy on ihanteellinen aika metsäkylvyille, sillä viileämpi ilma, kauniit ruskan värit ja luonnon äänet luovat rauhallisen ja inspiroivan ympäristön, jossa mieli voi rauhoittua.

Metsäkylpy tarjoaa loistavan keinon tasapainottaa opiskeluun liittyvää kuormitusta. Kun astuu metsään, mieli alkaa hiljalleen irtautua arjen vaatimuksista ja rauhoittua luonnon keskellä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnossa oleskelu voi alentaa stressitasoja, parantaa keskittymiskykyä ja auttaa palautumaan nopeammin henkisestä rasituksesta.

Metsässä oleskelu ja luonnon havainnointi parantaa Poosh-sivuston mukaan mielialaa, lisää energiaa ja voi jopa auttaa vähentämään ahdistusta. Syksyn aikana, kun koulupaineet voivat kasvaa, metsä tarjoaa turvallisen tilan rauhoittua ja ladata akkuja. Metsäkylpy tarjoaa myös mahdollisuuden irrottautua hetkeksi teknologiasta ja keskittyä nykyhetkeen ilman puhelimia ja sosiaalista mediaa.