Vietätkö selvää lokakuuta? Vinkit juhlimiseen ilman alkoholia

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lokakuussa vietetään alkoholitonta Sober October -kuukautta, joka on kasvattanut suosiotaan tipattoman tammikuun rinnalla. Tämä haaste rohkaisee ihmisiä pitämään taukoa alkoholista ja juhlimaan myös lokakuussa selvin päin.

Monet kokevat, että juhliminen ilman alkoholia saattaa olla vaikeaa, mutta se ei suinkaan tarkoita tylsää iltaa. Poosh-hyvinvointisivusto jakoi muutaman toimivan vinkin, joiden avulla voi juhlia ilman juomista ja samalla pitää hauskaa.

1. Aseta rajat etukäteen Kun lähdet juhlimaan ilman aikomusta juoda alkoholia, kannattaa asettaa odotukset selviksi jo etukäteen. Kerro juhlan isännälle, että saatat lähteä aikaisemmin tai että et aio juoda. Tämä helpottaa oman ajan hallintaa ja vähentää painetta jäädä pidempään kuin haluaisit.

2. Ota omat alkoholittomat juomat mukaan Ota aina omat alkoholittomat virvokkeesi mukaan. Kylmät kombuchat, kuplivat vedet tai alkoholittomat mocktailit pitävät sinut virkeänä ja antavat sinulle jotakin käsissä pidettävää. Tämä auttaa myös vähentämään kyselyitä siitä, miksi et juo alkoholia, kun sinulla on jo lasi kädessä.

3. Ole omalla autolla liikenteessä Kun saavut omalla autollasi, etkä ole ottanut vastaan esimerkiksi kuskin roolia ystävän autolla, saat itse päättää koska haluat lähteä kotiin.

4. Tee suunnitelmia seuraavalle päivälle Varaa seuraavalle päivälle mukavia suunnitelmia. Suunnitelma voi olla vaikkapa aikainen joogatunti, lenkki ystävän kanssa tai muu aktiviteetti, jonka haluat hoitaa ilman krapulaa. Kun tiedät, että sinulla on tärkeitä suunnitelmia aamulla, on helpompi pitää kiinni alkoholittomista päätöksistä ja lähteä juhlista ajoissa.