Isä jätti lapsensa ilman perintöä – eivät kertoneet äidin syrjähypystä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Isä leikkaa biologiset lapsensa pois testamentistaan ja aikoo jättää koko omaisuutensa poikapuolensa hoteisiin kuolemansa jälkeen. Syynä on lastensa äidin ja hänen entisen vaimonsa salasuhde, mistä lapset eivät kertoneet hänelle. He olivat kuitenkin siitä tietoisia.

Redditiin on hiljattain kirjoittanut isä, joka tuntee olevansa syvästi petetty. Viesti on nyt poistettu, mutta siinä kerrottiin miehen kokevan tuskallisia tuntemuksia aikuisikään ehtineiden lastensa vuoksi, koska he salasivat pitkään jatkuneen uskottomuuden perheessä.

Mies sai selville vaimonsa uskottomuudesta ikävimmällä mahdollisella tavalla 35 vuoden avioliiton jälkeen. Hän yllätti vaimonsa sängyssä toisen miehen kanssa, mikä johti avioeroon. Tilanne ajoi miehen mielenterveyskriisiin, josta parantuminen kesti vuosia. Sittemmin hän joutui kyseenalaistamaan jopa avioliitossa syntyneiden lasten uskollisuuden.

Isä meni uudelleen naimisiin ja hänellä on upea ja rakastava suhde 16-vuotiaan poikapuolensa kanssa. Hänen omat 30-vuotiaat ja 27-vuotiaat lapsensa sen sijaan eivät niinkään. Isä sai äskettäin selville, että hänen biologiset lapsensa tiesivät hänen entisen vaimonsa suhteesta ja salasivat sen häneltä äitinsä pyynnöstä.

– Olen poistanut biologisen poikani ja tyttäreni pois testamentistani. He eivät peri mitään, kiinteistöjä ja menestyvän firman omistava mies paljastaa.

Tilanne on siinä mielessä kinkkinen, että tarinan suurin konna on äiti, joka asetti lapsensa ikävään asemaan pettäessään heidän isäänsä. Lapset joutuivat päättämään, kumman vanhemman luottamuksen he haluavat pitää ja se oli epäreilua nuorille aikuisille. Kuitenkin, isällä on myös oikeus maansa lakien mukaan päättää omaisuudestaan kuolemansa jälkeen, joten asiassa ei sinänsä ole mitään väärää kuin ehkäpä se, että siitä jää ilmaan moraalinen kysymys oikean ja väärän erosta.

@wibta.stories AITAH for cutting my biological children out of my will and ead giving it to my stepson? #story #lifestory #aita #facepalm #aitah #reddit ♬ original sound – WIBTA Stories