Poliisi bongasi nuorten keulimisvideot somesta – neljää epäillään liikennerikoksista

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa levisi kesällä videoita, jotka herättivät poliisin huomion. Videoilla keulittiin kaksipyöräisillä ja ajettiin ylinopeutta muun liikenteen seassa. Kaakkois-Suomen poliisi epäilee neljän nuoren syyllistyneen törkeisiin liikennerikoksiin Imatralla ja Lappeenrannassa.

Poliisin mukaan videoiden perusteella oli syytä epäillä, että julkaisuissa esiintynyt kuljettaja olisi vaarantanut liikenneturvallisuutta. Epäiltynä oli ensin yksi nuori. Esitutkinnan aikana poliisi sai selville myös kolme muuta epäiltyä.

Poliisi selvitti ensimmäisen epäillyn henkilöllisyyden nopeasti somevideoiden avulla. Hänen epäillään syyllistyneen 11 törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja yhtä moneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Muita kuljettajia epäillään 1-3 liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Tapauksen esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjälaitokseen. Törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Lievimmillään tuomio on 30 päiväsakkoa.

– Liikennerikoksiin syyllistymisestä seuraa myös ajokieltoa. Törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen perusteella määrättävä ajokielto on yleensä vähintään neljä kuukautta, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Oili Saarelainen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta.