Al Pacino jätti päihteet vuosikymmeniä sitten – paljasti nyt syyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Al Pacino tunnetaan rooleistaan useista yleisö- ja arvostelumenestyksiksi nousseissa elokuvissa. Nykyään 84-vuotias näyttelijä on ollut raitis yli neljän vuosikymmenen ajan. Nyt Pacino on paljastanut, miksi hän päätti raitistua.

Al Pacino nousi kuuluisuuteen vuonna 1972 ensi-iltansa saaneen ensimmäisen Kummisetä-elokuvan myötä. Hän lääkitsi julkisuuden aiheuttamia paineita alkoholilla ja huumeilla. Runsas päihteiden käyttö kostautui nopeasti.

– Aloin unohdella asioita jo nuorella iällä. Niitä kutsuttiin muistikatkoiksi. Ne ahdistivat minua, Pacino avautui People-lehden haastattelussa.

Pacinon mukaan hän kokeili AA-klinikkaa, mutta totesi, ettei se sovi hänelle. Apu löytyi lopulta tähden ystävästä ja mentorista Charlie Laughtonista. Laughton ryhtyi eräänlaiseksi Pacinon tukihenkilöksi.

Kummisetä-trilogian lisäksi Pacino tunnetaan muun muassa Scarface – arpinaama, Serpico – kadun tiikeri ja Once Upon a Time in Hollywood -elokuvista. Hänen tuore muistelmateos Sonny Boy julkaistaan 15. lokakuuta.