Perhepäivähoitaja piilotteli 26 taaperoa kellarissaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netissä leviää parhaillaan viraalina video, jolla näytetään poliisin virallista videomateriaalia liittyen Yhdysvaltojen Coloradossa järkyttäneeseen vyyhtiin liittyen laittomasta lasten päivähoidosta. Paikalliset viranomaiset olivat saaneet vinkin, jonka mukaan Carla Marie Faith hoiti kiinteistöllään enemmän lapsia kuin mihin hänellä oli lupa.

Videolla nähdään, kuinka Faith ensin valehtelee poliiseille, että hänellä ei ole yhtäkään lasta hoidossa. Sen jälkeen hän valehtelee, että lapset ovat puistossa. Viranomaiset ja poliisit löytävät kuitenkin toisesta tontilla olevasta kiinteistöstä kasan lasten kerhoreppuja, vaippoja, turvaistuimia sekä kuulevat musiikkia kellarista. He eivät vain tiedä, miten kellariin pääsee. Faith sanoo, että kiinteistössä ei ole kellaria. Lopulta toinen poliisi kuulee vauvan itkua.

Poliisit kysyvät monta kertaa Faithilta, missä lapset ovat ja hän naureskelee kysymyksille. Lopulta toinen poliisi äkkää, että yksi seinistä onkin salaovi alakertaan. Kellarissa on hoitajia ja yhteensä 25 taaperoa. Entinen päiväkodin omistaja tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Tapaus käsiteltiin jo vuonna 2021, mutta video julkaistiin vasta nyt.