C-vitamiinilla tärkeä merkitys ihonhoidossa – muuallakin kuin kasvoissa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

C-vitamiini on olennainen osa ihonhoitoa, ja sen rooli ulottuu kasvojen hoitamisesta koko vartalon hyvinvointiin. Tämä antioksidantti ei ainoastaan suojaa ihoa ulkoisilta haitoilta, kuten saasteilta ja UV-säteilyltä, vaan se myös auttaa kollageenin muodostuksessa, mikä edistää ihon kimmoisuutta ja nuorekkuutta.

C-vitamiini on tärkeä ainesosa, joka auttaa vähentämään valovaurioita, kirkastamaan ihoa ja häivyttämään tummia läiskiä. Kasvojen ja vartalon ihonhoitotuotteissa C-vitamiini toimii samalla tavalla, mutta tuotteiden koostumukset voivat vaihdella. Vartalon iho on yleensä paksumpaa kuin kasvojen, joten tuotteiden ainesosien imeytyminen voi olla hitaampaa ja tulokset vähemmän näkyviä

Kasvojen iho sisältää enemmän talirauhasia, mikä tekee siitä kosteutetumman kuin vartalon iho. Herkkäihoisten kannattaa Poosh-sivuston mukaan aloittaa kasvoille miedommalla, viisiprosenttisella C-vitamiinivalmisteella, kun taas kirkastusta kaipaavat voivat valita voimakkaamman, 20-prosenttisen tuotteen.

C-vitamiinituotteiden säännöllinen käyttö aamuisin aurinkovoiteeseen yhdistettynä, voi tuoda nopeasti antioksidanttista suojaa. Näkyvät tulokset, kuten kirkkaampi iho ja tasaisempi sävy, ilmestyvät yleensä neljän ja kahdeksan viikon kuluessa. Iltaisin on suositeltavaa vaihtaa C-vitamiini retinolituotteeseen, jotta vartalonhoitorutiinista saadaan kaikki mahdollinen hyöty irti.