Keskusteluyhteys puolisoon kateissa? Näin saat sen takaisin

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pitkässä parisuhteessa on täysin normaalia, että keskusteluyhteys kumppaniin saattaa heikentyä jos arkea hallitsevat työkiireet, lastenhoito ja muut velvollisuudet. Ajan myötä kiireen keskellä kumppanien välinen yhteys voi katketa, ja tunne toisen ymmärtämisestä ja kuulemisesta voi kadota.

Tämän tilanteen ei tarvitse kuitenkaan olla pysyvä. On olemassa keinoja, joilla yhteyden voi rakentaa uudelleen ja vahvistaa tunnesidettä kumppaniin. Poosh-sivusto antoi hyviä neuvoja, joiden avulla keskusteluyhteys kumppaniin voi löytyä uudelleen.

1. Puhukaa tunteistanne Syvempien tunteiden jakaminen voi tuoda kumppanit lähemmäksi toisiaan. Kun sanoitat tunteesi ja kerrot olevasi iloinen, turhautunut tai epävarma, kumppanisi pääsee kurkistamaan sisäiseen maailmaasi. Tämä luo yhteyden, jossa molemmat tuntevat itsensä nähdyksi ja kuulluksi.

2. Kysy avoimia kysymyksiä Kumppanilta kannattaa kysyä avoimia kysymyksiä, jotka eivät vaadi yksinkertaisia kyllä tai ei -vastauksia. Ole utelias, älä kriittinen. Tämä antaa toiselle tilaa pohtia ja ilmaista itseään vapaasti ilman pelkoa tuomituksi tulemisesta.

3. Osoita empatiaa Usein kumppanit haluavat vain tulla kuulluiksi, eivät välttämättä ratkaista ongelmiaan. Siksi on tärkeää osoittaa empatiaa keskustelussa. Tärkeintä ei ole ratkaista asioita, vaan osoittaa, että ymmärrät.

4. Harjoitelkaa aktiivista kuuntelua Joskus keskustelussa voi olla vaikea tietää, mitä kysyä tai miten reagoida. Tällöin pelkkä kuullun toistaminen voi auttaa. Toistamalla ääneen sen mitä uskot kuulleesi, voit osoittaa toiselle kuunnelleesi ja ymmärtäneesi mitä toinen on sanonut.