Game of Thronesin valtaistuin huutokaupattiin – hinta nousi tähtitieteelliseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni Game of Thrones -sarjan hahmoista tavoitteli pääsyä miekoista valmistetulle rautavaltaistuimelle. Nyt valtaistuin on huutokaupattu Heritage Auctionsin toimesta Yhdysvalloissa 1,49 miljoonan dollarin, eli noin 1,37 miljoonan euron hintaan.

Myyty valtaistuin ei valitettavasti ole valmistettu todellisista lohikäärmetulen sulattamista miekoista. Kyseessä on muovista valmistettu, promootiotilaisuuksissa eri puolilla maailmaa kiertänyt jäljennös sarjan kuvauksissa käytetystä valtaistuimesta. Se on viimeistelty metallin värisellä maalilla ja jalokivikoristeilla.

Heritage Auctionsin järjestämässä huutokaupassa myytiin myös lukuisia muita Game of Thronesiin liittyviä esineitä. CNN:n mukaan kaupan oli muun muassa Daenerys Targaryeniä näytelleen Emilia Clarken ja Cersei Lannisteria näytelleen Lena Headeyn käyttämiä viittoja ja mekkoja. Niistä maksettiin yli 100 000 dollarin hintoja.

Haluttua tavaraa olivat myös haarniskat ja aseet. Esimerkiksi Nikolaj Coster-Waldaun näyttelemän Jaime Lannisterin mustaa nahkaa sisältävä haarniska huutokaupattiin 275 000 dollarin, eli noin 250 000 euron hintaan. Hahmon kuuluisan Oathkeeper-miekan sisältänyt haarniska meni puolestaan kaupaksi 212 500 dollarilla, eli noin 195 000 eurolla.