Tampereen ratikkareitti laajenee – uutta reittiä juhlistetaan kansanjuhlassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen ratikan reitti laajenee ensi vuoden alussa. Raitiovaunu alkaa liikennöimään Santalahdesta Lentävänniemeen tiistaina 7. tammikuuta 2025. Uutta reittiä juhlistetaan sitä edeltävänä viikonloppuna, jolloin reittiin on mahdollista tutustua jo etuajassa.

Tampereen Raitiotie Oy järjestää lauantaina 4. tammikuuta Lentävänniemen Ratikkajuhla -nimisen taphatuman. Hiedanrannan tehdasalueella kello 15-19 järjestettävässä juhlassa yleisölle tarjotaan monenlaista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa audiovisuaalinen elämys, jossa valot tanssivat tapahtuma-alueen seinillä DJ Orkidean ja palkitun videotaiteilija VJ Sellekin esityksen tahtiin.

Ratikkajuhlassa tarjoutuu myös tilaisuus päästä kokemaan uusi ratikkareitti ensimmäistä kertaa. Reitillä liikennöivät Juhlaratikat, joiden vaunuissa järjestetään myös esityksiä. Matkan aikana on mahdollista osallistua myös leikkimieliseen ratikkasuunnistukseen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Pyhällönpuiston päätepysäkin yhteydessä on maksuton makkaratarjoilu, jossa tarjolla on sekä liha-, että vegevaihtoehto. Lisää tietoa ohjelmasta ja aikataulusta on luvassa lähempänä tapahtumaa.