Suosittu ruotsalaisyhtye Kent tekee paluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiteistään kuten Musik non stop, Dom andra ja Om du var här tunnettu ruotsalaisyhtye Kent palaa esiintymislavoille. Vuonna 2016 uransa lopettanut vaihtoehtorock-yhtye esiintyy ensi keväänä Tukholman Tele2-areenalla. Tiedossa on kolme konserttia.

Kent nousee Tele2-areenan lavalle 21., 22. ja 23. maaliskuuta. Yhtyeen mukaan laajamittaisemmasta paluusta ei kuitenkaan ole kyse. Kentin tarkoituksena ei ole julkaista uutta musiikkia tai suunnata kiertueelle.

– Olemme hajoamisemme jälkeisenä vuosina saaneet useita keikkatarjouksia ja erityisesti paljon kyselyitä siitä, milloin soitamme jälleen yhdessä. Niistä moni on uusilta faneilta, jotka eivät ehtineet nähdä meitä livenä. Päätimme viime syksynä, että nyt on sille oikea hetki, Kentin julkaisemalla videolla kerrotaan.

Kent perustettiin Eskilstunassa vuonna 1990. Yhtye nousi 90-luvun puolivälissä suureen suosioon paitsi kotimaassaan, myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Kentin jäsenet Markus Mustonen ja Sami Sirviö sekä vuoteen 2006 asti yhtyeessä mukana ollut Harri Mänty ovat ruotsinsuomalaisia.