Tori.fi varoittaa huijauksista – tämä toimenpide saattaa saattaa ehkäistä niitä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu verkkokauppapaikka Tori.fi on lähestynyt käyttäjiään tärkeän tiedotteen merkeissä. Siinä käyttäjiä varoitetaan viime aikoina yleistyneestä huijauksesta. Torin tai muiden asiakkaiden nimissä lähetettyjen sähköpostiviestien kanssa on syytä olla tarkkana.

Sähköpostitse leviävässä huijauksessa lähettäjä esiintyy Torin työntekijänä tai tuotteen ostamisesta kiinnostuneena toisena käyttäjänä. Viesteissä saatetaan väittää, että joku on kiinnostunut tuotteen ostamisesta ToriDiili-palvelun kautta. Todellisuudessa tavoitteena on esimerkiksi pankkitunnusten tai maksukorttitietojen kalastelu.

Tori.fi kehottaa tiedotteessaan tarkistamaan oman nimimerkin palvelussa. Huijarit saattavat nimittäin selvittää käyttäjien sähköpostiosoitteita nimimerkin kautta. Mikäli nimimerkki koostuu oikeasta etu- ja sukunimestä, saattaa huijari päätellä sen pohjalta myös sähköpostiosoitteen.

– Esimerkki: Torin käyttäjänimi on Hilppa_Helpponen. Kalastelija lähettää maksutietoja pyytävän sähköpostiosoitteen osoitteisiin: hilppa_helpponen@gmail.com, hilppa_helpponen@hotmail.com, hilppa_helpponen@outlook.com, hilppa.helpponen@hotmail.com, hilppa.helpponen@outlook.com ja niin edelleen. On hyvin suuri todennäköisyys, että jokin näistä päätyy oikealle vastaanottajalle, Torin tiedotteessa kerrotaan.

ToriDiili-palvelu ei ole ollut käytössä vielä erityisen pitkään. Huijarit saattavat yrittää käyttää hyväkseen sitä, etteivät Tori.fin käyttäjät vielä mahdollisesti tiedä, kuinka ToriDiili tarkalleen ottaen toimii.