Nainen yritti huuhdella infektion pois – liika vedenjuonti vei teho-osastolle

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australiassa asuva 41-vuotias nainen, Nina Munro, joutui vakavaan tilanteeseen yrittäessään parantaa hengitystieinfektion juomalla liikaa vettä. Munro yritti huuhdella infektiota pois, mutta hänen vedenjuontinsa johti vakavaan vesimyrkytykseen, joka laski natriumin määrän hänen veressään vaarallisen alhaiselle tasolle.

Munro sai liiallisen veden juomisen seurauksena kohtauksen ja joutui viettämään viisi päivää teho-osastolla. ”Olin hitaasti hukuttamassa itseäni, enkä edes tiennyt sitä”, Munro oli kommentoinut People-sivuston mukaan.

Vesimyrkytys syntyy silloin kun vettä juodaan nopeammin kuin keho pystyy sitä käsittelemään, mikä johtaa tärkeiden ravintoaineiden, kuten natriumin, epätasapainoon. Munron ongelmat alkoivat, kun hän sairastui laryngitiin ja sai sen jälkeen tyttäreltään mykoplasma-infektion. Yhdistettynä moniin lääkkeisiin, joita hänelle määrättiin, hänen lisääntynyt vedenkulutuksensa alensi natriumin määrää veressä entisestään.

Munro kertoi juoneensa jopa neljä litraa vettä päivässä yrittäessään parantua, mikä pahensi tilannetta. Kun Munron tilanne paheni entisestään, hän hakeutui sairaalaan, jossa hänen natriumin tasonsa todettiin olevan vaarallisen alhainen. Munro oli luullut vedenjuonnin olevan terveellistä, mutta nykyään hän juo vain janoon eikä ylitä 1,5 litraa päivässä.