Poliisi valvoi tehostetusti liikenteessä – yksi ikäryhmä korostui tuloksissa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoi tehostetusti nopeuksia ja nuorten liikennekäyttäytymistä viikonloppuna 18.-20. lokakuuta. Valvonnan painopiste oli muun muassa ylinopeuksien paljastamisessa ilta- ja yöaikaan sekä nuorten kokoontumisajojen valvonnassa.

Poliisi määräsi viikonlopun aikana yhteensä 604 sakkoa ja 397 liikennevirhemaksua. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin 47. Kuljettajista 89 ajoi ajoneuvoaan vakavan piittaamattomuuden kriteerit täyttävällä tavalla, eli käytännössä yli 30 kilometrin tuntivauhdin ylinopeutta.

Alle 25-vuotiaiden osuus törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa oli yli 50 prosenttia. Rangaistuksen saaneista alle 25-vuotiaista 87 sai liikennevirhemaksun ja 180 sakkoja ylinopeudesta. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäiltyjä nuoria oli 25.

Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin valvontajakson aikana. Ennakkotietojen mukaan yhtäkään kuolemaan johtanutta vakavaa onnettomuutta ei tapahtunut viikonlopun aikana. Poliisihallitus muistuttaa tiedotteessaan heijastimen merkityksestä pimeän aikaan ja kuljettajia oikeasta tilannenopeudesta varsinkin suojateiden ja muiden ylityspaikkojen yhteydessä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.