Suomessa vaaditaan ikärajaa sähköpotkulaudoille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulaudat herättävät keskustelua vuodesta toiseen. Nyt Liikenneturva on tiedottanut ehdottavansa sähköpotkulaudoille ja muille kevyille sähköajoneuvoille 15 vuoden ikärajaa. Tällä hetkellä voimassa ei ole minkäänlaista ikärajaa.

Liikenneturvan mukaan ikärajan määrittelyä tukevat muiden maiden käytännöt ja suositukset. Osassa maita sähköpotkulautailulle on asetettu 12-16 vuoden ikäraja. European Traffic Safety Council -järjestön suosituksen mukaan sähköpotkulaudan ajajien tulisi olla vähintään 16-vuotiaita.

– Sähköpotkulauta ei ole lasten ajoneuvo. Liikenneturva ehdottaa, että Suomi ottaisi käyttöön 15 vuoden ikärajan sähköpotkulaudan ja muiden kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajille, kertoo tiedotteessa Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen.

Liikenneturvan ikärajaehdotus liittyy hallituksen esitysluonnokseen mikroliikkumista koskevaksi lainsäädännöksi, joka on nyt lausuntokierroksella. Sen tavoitteena on parantaa sähköpotkulautailun turvallisuutta. Lausuntoaika päättyy 1. marraskuuta 2024.