Pudonnutta puhelinta kurotellut jumiutui hurjalla tavalla – kuvasta nettihitti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australiassa pelastettiin lokakuussa erikoisella tavalla pulaan joutunut nainen. Hän oli jäänyt jumiin kahden valtavan kivenjärkäleen väliin yrittäessään pelastaa puhelintaan. Somessa levinneen kuvan vuoksi viraalihuomiotakin saaneessa tapauksessa nainen joutui viettämään seitsemän tuntia ylösalaisin kivien välissä.

Tapaus sai alkunsa ystäviensä kanssa Uuden Etelä-Walesin Lagunassa vaeltamassa olleen 23-vuotiaan naisen pudotettua puhelimensa kahden lohkareen väliin. Naisen yrittäessä kurotella puhelintaan hän putosi pää edellä kivien väliseen koloon. Ystävät hälyttivät apua paikalle.

Pelastusoperaatio osoittautui monella tapaa haastavaksi. Vaikeuksia aiheutti jo onnettomuuden tapahtuminen tiiviin kasvuston keskellä paikassa, johon oli mahdotonta päästä ajoneuvoilla. Paikan päällä pelastajien täytyi liikutella kivenlohkareita vapauttaakseen naisen kolme metriä syvästä kolosta.

Pelastajien huolena oli, että nainen joutuisi viettämään liian kauan ylösalaisin ja puristuksissa. Tapauksella oli kuitenkin onnellinen loppu. Nainen saatiin pelastettua, ja hän selvisi rajusta koettelemuksesta lievin vammoin.

– Hän pysyi koko ajan rauhallisena. Olin vaikuttunut asiasta. Olisin itse ollut järkyttynyt, mutta hän ei panikoinut lainkaan, kommentoi NSW Ambulancen pelastusensihoitaja Peter Watts CNN-uutissivustolle.