Säähän hyytävä käänne – talvi saapumassa sittenkin?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on ennusteiden mukaan viilenemässä loka-marraskuun vaihteessa. Samalla myös lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia. Lämpötilat ovat tosin melko lähellä ajankohdan tyypillisiä lukemia.

– Viikon vaihtuessa Suomen ylittää säärintama sateineen, jonka jälkipuolella Suomeen pääsee virtaamaan luoteesta kylmempää ilmaa. Kuunvaihteen viikon mittaan sateita tulee ajoittain, ja myös Lapin eteläpuolisella alueella lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia, kertoo meteorologi Sara Salonen Forecan kuukausiennusteessa.

Lokakuun 28. päivä alkava viikko on keskilämpötilaltaan 0-2 astetta ajankohdan tavanomaisia lukemia lämpimämpi ja sademäärältään tavanomainen tai hieman suurempi. Päivälämpötilat kuitenkin laskevat huomattavasti viimeaikaisista lukemista. Yölämpötilat painuvat pakkasen puolelle ainakin pohjoisessa.

– Etelärannikon tuntumassa voidaan käydä vielä 10 asteen vaiheilla, muuten päivälämpötilat jäävät laajalti 5 asteen vaiheille. Lapissa jäädään päivisin nollaan tai muutaman asteen verran pakkaselle, Salonen kertoo.

Ennuste on toistaiseksi epävarma sen suhteen, jatkuuko viileneminen vielä loppuviikolle asti. Jos näin käy, ovat lumi- ja räntäsateet Salosen mukaan mahdollisia maan keskiosassa asti.