Paljastus kulisseista: Eva Longoria pelasti John Wickin – sijoitti elokuvaan miljoonia dollareita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keanu Reevesin tähdittämä John Wick oli suuri yleisö- ja arvostelumenestys. Elokuva on sittemmin saanut useita jatko-osia ja spinoff-televisiosarjan, ja lisääkin on luvassa. Toimintaelokuva olisi kuitenkin saattanut jäädä toteutumatta ilman apua yllättävältä taholta.

Ensimmäinen John Wick oli independent-elokuva, eli sen taustalla ei ollut isoa tuotantoyhtiötä. Ohjaajat Chad Stahelski ja David Leitch kertoivat Business Insider -lehdelle tuotannon ajautuneen ongelmiin jo alkuvaiheilla. Yksi sijoittajista ei kyennyt nostamaan tarpeeksi rahaa aikataulun sisällä, minkä seurauksena budjetissa oli lähes kuuden miljoonan dollarin aukko.

Elokuvan tekijät ja Keanu Reeves olivat rahoittaneet John Wickiä omilla varoillaan. Rahoituksessa avustanut agentuuri kääntyi lopulta edustamiensa näyttelijöiden puoleen pelastaakseen projektin. Projektin pelasti lopulta Täydelliset naiset -sarjasta tunnettu Eva Longoria.

– Hän pelasti meidät tarjoamalla puuttuvat rahat kirjaimellisesti 24 tuntia ennen kuin meidän olisi pitänyt keskeyttää elokuvan tuotanto, Stahelski paljasti.

Ohjaajat veivät Longorian myöhemmin illalliselle kiittääkseen häntä elokuvan pelastamisesta. Leitch kertoi Longorian myöhemmin kertoneen John Wickiin sijoittamisen olleen paras tapa, jolla hän on koskaan käyttänyt rahojaan.