Kojootti jahtasi pikkutyttöä takapihalla – isä ehti paikalle juuri ajoissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kojootit ovat Pohjois-Amerikassa asustelevia koiraeläimiä, jotka syövät lähestulkoon kaikkea mitä ne suinkin saavat kiinni. Niiden ravinto koostuu kuitenkin pääasiassa kaniineista, jyrsijöistä ja linnuista, mutta toisinaan ne saavat saaliikseen myös suurempia paksusarvilampaita ja valkohäntäpeuroja.

Portlandissa, Oregonissa, tallentui hiljattain videolle pelottava hetki, jossa kojootti jahtasi pientä tyttöä hänen perheensä takapihalla. Videolla näkyy, kuinka tytön isä ehtii juuri oikealla hetkellä paikalle pelastamaan tytön kun tytär sanoo isälleen: ”Täällä on kojootti”.

CBC News on jakanut valvontakameran tallentaman videon tilanteesta TikTokissa, jonka kuvauksessa kerrotaan, että myös tytön veli ja perheen naapuri yrittävät hätistää kojoottia pois ja juosta sitä myös karkuun. Kaikki selvisivät tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä, vaikka pelko ehti hetken ottaa vallan.

Kojootit ovat yhä yleisempi näky taajamissa ja asuinalueilla, ja niistä on tullut ongelma erityisesti alueilla, joilla jätetään ruokaa ja lemmikkejä ulos ilman valvontaa. Tanssija ja juontaja Julianne Hough paljasti taannoin miten hänen kaksi rakasta koiraansa menehtyivät kun kojootti oli päässyt hänen talonsa aidatulle takapihalle.

@cbsnews Video shows the terrifying moment a coyote chased a little girl through her backyard in Portland, Oregon, as her father, her brother and a neighbor frantically run around to get away from it. Her dad told a local news outlet everyone was okay, but a “little scared that it was chasing them.” #news #portland #oregon #coyote ♬ original sound – cbsnews