Uuden tutkimuksen mukaan lasillinen viiniä päivässä voi olla tehokkaampi tapa vähentää sydänkohtauksen riskiä kuin statiinilääkitys. Tutkimuksessa havaittiin, että kohtuullinen viininkulutus osana Välimeren ruokavaliota saattoi pienentää sydänkohtauksen riskiä jopa 50 prosenttia.
Toisin kuin aiemmissa tutkimuksissa, joissa on usein luotettu itse raportoituihin tietoihin, tässä tutkimuksessa käytettiin virtsanäytteistä mitattua biomarkkeria eli viinihappoa kulutuksen tarkkaan arviointiin. Tutkimukseen osallistui 1.232 henkilöä, jotka antoivat näytteitä tutkimuksen alussa ja vuoden kuluttua. Seurantajakson aikana raportoitiin 685 sydän- ja verisuonitautitapausta, kuten sydänkohtauksia, aivohalvauksia tai sydän- ja verisuonitautikuolemia.
Tulokset osoittivat Daily Mail -sivuston mukaan, että ne, jotka joivat 12–35 lasillista viiniä kuukaudessa, vähensivät sydänsairauksien riskiä 50 prosenttia verrattuna niihin, jotka joivat enintään lasillisen kuukaudessa. 3-12 lasillista kuukaudessa johti riskin alenemiseen 38 prosentilla. Kuitenkin tästä suurempi viininkulutus poisti sydänterveyshyödyt.
Professori Ramon Estruch Barcelonan yliopistosta korosti kohtuullisen viininkulutuksen merkitystä terveellisen ruokavalion, kuten Välimeren ruokavalion, yhteydessä. Hän myös huomautti, että tutkimuksen tulokset koskevat ensisijaisesti vanhempia henkilöitä, joilla on suuri sydän- ja verisuonitautiriski, ja niitä tulisi soveltaa varovaisesti muihin väestöryhmiin.