Laihdutusleikkauksiin erikoistunut kirurgi: ”Varo tätä ruokaa – ei terveellinen kuten moni luulee”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Laihduttaminen ei ole trendikästä, mutta terveys ja hyvinvointi sen sijaan ovat. Jos haluaa karistaa kiloja ja voida kokonaisvaltaisesti paremmin, kannattaa luopua ultraprosessoiduista ruoista. Tuoreen ruoan vastakohtana ovat keinotekoiset tuotteet, jotka ovat usein täynnä kaloreita, sokeria, rasvaa ja suolaa.

Northern Westchesterin sairaalan bariatrisen kirurgian johtaja, tohtori Mitchell Roslin varoittaa yhdestä suositusta terveystrendistä: Kukkakaalipohjaisista viljan korvikkeista. Niissä on usein tehosteaineena maissitärkkelystä, joka kumoaa kaikki kasvin terveyshyödyt. Sama koskee kasvissipsejä, jotka eivät ole millään muotoa terveellisempiä kuin perinteiset perunalastut. Ero on hiuksen hieno.

Roslinin mukaan kasvikset tulee syödä kasviksina esimerkiksi hummukseen dipattuna. Perunaakin voi syödä, mutta sellaisenaan, eikä pitkälle prosessoituna. Ne menettävät kasviksissa olevan hyödyn, kun niitä paistetaan, suolataan tai peitetään voilla, tohtori kertoo New York Postille.