Italialainen kemisti Francesco Rivella on kuollut. Ystävänpäivänä 97-vuotiaana menehtynyt Rivella tunnetaan parhaiten suositun Nutella-levitteen kehittelijänä. Häntä onkin kutsuttu Nutellan isäksi italialaisessa mediassa.
Rivella aloitti vuonna 1952 työt kemistinä Ferrero-makeisyhtiössä. Hän oli osa tiimiä, joka kehitti uusia tuotteita tutkimalla raakamateriaaleja, yhdistelemällä makuja ja maistamalla niitä. Hänestä tuli lopulta yhtiön johtoryhmän jäsen ja perustaja Michele Ferreron luottomies.
Kaakaota ja hasselpähkinää sisältävästä Nutella tuotiin markkinoille vuonna 1964. Se nousi nopeasti hittituotteeksi. Ferrero-yhtiön tuotekehittelyssä syntyivät myös muun muassa Kinder ja Ferrero Rocher.
Rivella vietti eläkepäiviään hedelmien viljelyn ja perinteisen italialaisen pallapugno-urheilulajin parissa. Häntä suremaan jäävät Jam Press -uutistoimiston mukaan kolme poikaa, tytär ja seitsemän lastenlasta. Nutellan kunniaksi luotiin vuonna 2007 World Nutella Day -juhlapäivä, jota vietetään vuosittain 5. helmikuuta.