Ranskassa kaikkien aikojen fondue – painoi yli kaksi tonnia

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juustofondue Sveitsistä alkujaan peräisin oleva ruokalaji, joka tärkein ainesosa on kuuma sula juusto. Juustoon voidaan dipata esimerkiksi leivänpaloja. Ranskassa valmistettiin taannoin todistetusti kaikkien aikojen suurin fondue.

Ranskalainen juustovalmistaja Jurafloren Les Roussesissa valmistama fondue painoi peräti 2 117,5 kiloa. Sen valmistukseen käytettiin yhteensä 40 kiekkoa comté-juustoa, Chardonnay ja Savagnin -valkoviinejä, noin 2 kiloa valkosipulia, 1,5 kiloa valkopippuria ja 55 kiloa maissitärkkelystä.

Valmiin fonduen koko ja paino ylitti reilusti Jurafloren alkuperäisen tavoitteen. Juraflore päihitti Sveitsin La Chaux-de-Fondsissa 1 440 kilon painoisella fonduella vuonna 2009 asetetun epävirallisen maailmanennätyksen.