Ranskan brasserieperinne kohtaa New Yorkin Helsingin Kalasatamassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsinki saa uuden gastronomisen helmen, kun BISOUBISOU brasserie & bar avaa ovensa vappuaattona Kalasataman Horisontti-pilvenpiirtäjässä. Korkealle kaupungin ylle sijoittuva ravintola tuo pääkaupunkiin kansainvälistä tunnelmaa yhdistäen ranskalaisen brasserien perinteet ja New Yorkin rennon asenteen.

Mutta mitä brasserie oikeastaan tarkoittaa? Ranskassa brasserie on enemmän kuin pelkkä ravintola. Se on rentoutta ja perinteitä yhdistävä ruokapaikka. Siellä on mutkatonta, mutta laadukasta. Brasserie sai alkunsa Pariisissa 1800-luvulla, kun Elsassista saapuneet panimot alkoivat tarjoilla olutta ja yksinkertaisia, mutta ranskalaisella keittiötaidolla valmistettuja ruokia.

Vuosien saatossa brasseriet ovat kehittyneet kohtaamispaikoiksi, joissa tarjoillaan ranskalaisten keittiöklassikoiden lisäksi myös modernimpia makuja. Ne ovat paikkoja, joissa voi istua pitkään tai piipahtaa nopeasti.

– Me halutaan aidosti rikastuttaa stadilaisten elämää. Tuoda kaupunkikuvaan ruokaturisteja, herättää keskustelua, hassutella ja olla puheenaiheena, ravintolan perustajat Teemu Aura, Maiju Åstedt ja Riku Stenros Khoshnami toteavat.

Uusi ravintola sijaitsee 100 metrin korkeudessa pilvenpiirtäjän 24. kerroksessa. Sen 60-paikkainen lasiveranta tarjoaa ympärivuotisen näkymän kaupungin ylle.