Parsa sopii pääsiäiseen – käy myös kalaruoan kaverina

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kevät ja auringonpaiste näkyy myös lautasella. Kalaruokien puolesta puhuva Pro Kala ry on räätälöinyt helppotekoisen ja näyttävän ruoan pääsiäisen pyhille tarjottavaksi. Pannulla paistettu siika ja sesongin parsa muodostavat herkullisen makuparin. Annosta raikastaa sitruunajogurttikastike.

Annos toimii niin arjen piristyksenä kuin pääsiäispöydän kaunistajana. Parsojen paistaminen pannulla tuo niihin herkullista paahteisuutta. Jos ei ole tarjolla siikaa, niin kalan voi helposti vaihtaa kirjoloheen tai kuhaan. Osta sitä mitä kalatiskiltä sattuu löytymään tai järvestä saat kalastettua.

Pannusiikaa ja paistettua parsaa sitruunajogurtin kera: (4 annosta)

4 pannusiikaa (tai siikafileetä, kirjolohta, kuhaa)



suolaa, pippuria



voita ja öljyä



1 nippu vihreää parsaa



sitruunankuorta ja parmesaania

Sitruunajogurttikastike:

2 dl kreikkalaista jogurttia



1 rkl sitruunamehua



½–1 tl hunajaa



1 tl dijon-sinappia



mausteeksi suolaa, pippuria, sokeria



½ dl tuoretta tilliä

Valmistus:

Tee ensin kastike ja siirrä se jääkaappiin. Puhdista parsat, poista puumainen tyvi ja paista ne öljy-voiseoksessa napakan kypsiksi. Mausta. Viillä kalafileisiin kevyet viillot, mausta ja paista voissa ja öljyssä, kunnes pinta on kullanruskea ja sisus mehukas. Kokoa annos ja viimeistele sitruunankuorella, parmesaanilla ja kastikkeella.

Vinkki: parsat voi myös grillata